Zorg in de buurt - Boodschap
RSS

Recente posts

verpleeghuizen
Zorg en lokale overheid
Transmurale zorg en eerstelijnskliniek
zorgverzekeraar
dementie

Categorie├źn

reacties
wijkverpleging
zorgverzekeringen
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Transmurale zorg en eerstelijnskliniek

U kent misschien de artikelen in dagblad Trouw  van 16 februari 2016 over "Betere nazorg na ziekenhuis redt veel levens",Brabants Dagblad 11 februari 2015 over "Probeer vastlopen in complexe zorg te mijden"en Eindhovens Dagblad 6 april 2013 over   "Aanbod kantoren wordt komende tijd nog groter" .
De huisarts met zijn praktijkcollega's en de thuiszorg kunnen veel meer dan iedereen denkt.
Biedt deze zorgverleners uit de eerste lijn alle kansen om chronisch zieken,gehandicapten en hulpbehoevende ouderen tijdelijk te behandelen en te verplegen in een gerenoveerd en aangepast leegstaand kantoor.
Welke investeerder durft dit aan?
 

3 Reacties op Transmurale zorg en eerstelijnskliniek:

Comments RSS
fred van de laar on zondag 21 februari 2016 01:21
Zorgwoningen: Vanaf 1 januari 2016 moeten woningcorporaties woningen toewijzen volgens de nieuwe regels.De huur moet aansluiten bij het inkomen van de huurder.Ook zorgaanbieders die huren van een woningcorporatie krijgen hiermee te maken.Dit heeft zondermeer gevolgen voor senioren en mensen met een beperking.Zorgwoningen zijn sowieso duurder om te bouwen,het gevolg de huur is hoger.De huurtoeslag kan de hogere huur compenseren.Maar.door het nieuwe beleid kunnen corporaties geen zorgwoningen meer toewijzen aan huurders met een zorgvraag en een laag inkomen. Is het nog interessant voor corporaties om mee te doen in het bouwen en verhuren van zorgwoningen? Daarom zolang als mogelijk thuis blijven wonen(met huurtoeslag) met huisaanpassingen en thuiszorg.
Reageren op een reactie


fred van de laar on donderdag 10 maart 2016 04:04
Volgens recent onderzoek van de stg Zilver Wonen Weken is er een ernstig tekort aan ruim 80.000 levensloopbestendige woningen.Veel woningen zijn in onvoldoende mate aangepast voor hulpbehoevende ouderen.Het resultaat is dat ruim 88.000 ouderen na een val in huis op een SEH van een ziekenhuis moesten worden behandeld in 2014.Helaas zijn hiervan 3000 ouderen overleden. Welke preventiemaatregelen gaat U nu nemen?
Reageren op een reactie


fred van de laar on vrijdag 11 maart 2016 00:12
Als U het blad Zorgvisie van 12 december 2014,het artikel Van Droom naar Daad,leest dan ontkomt Nederland er niet aan om eerstelijnsklinieken te bouwen. De huisartsen kunnen veel meer dan iedereen denkt.Het is wel nodig dat je de huisarts financieel,materieel en organisatorisch ondersteunt. Ziekenhuizen zijn er voor complexe en acute kwesties.Vanzelfsprekend kunnen medische specialisten geconsulteerd worden door huisartsen. Dus investeerders waar wachten we op?
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint